• fr
 • nl
 • en
 • Belangrijke mededeling omtrent de maatregelen m.b.t. de Coronavirus Covid-19

  logo

  Waar uitwisseling het verschil maakt

  Onze aanpak

  DUO for a JOB  linkt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond aan 50-plussers, die als vrijwilliger hun ervaring inzetten om deze jongeren te begeleiden naar werk. Via dit “intergenerationele en interculturele” mentorschap (coaching) wil DUO for a JOB bijdragen aan een gelijke toegang tot de arbeidsmarkt voor iedereen.

  Zodra een duo is samengesteld, ontmoeten de jongere en de mentor elkaar minstens twee uur per week gedurende 6 maanden. DUO for a JOB biedt zijn diensten aan in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Mechelen.

  994

  enthousiaste mentoren

  Doe mee!

  2764

  duo's begeleid in België sinds 2013

  Doe mee!
  picto picto

  3 op 4 jongeren vinden een job, stage of beroepsopleiding

  picto picto

  9 op 10 mentoren beginnen aan een nieuw duo

  Een paar getuigenissen...

  Nieuws en publicaties

  Het Jaarverslag 2019 is er!

  >>> Lees het volledige verslag <<<

  Ook in 2019 waren de kernthema’s van het project DUO for a JOB weer heel actueel. In het openbare debat en de media waren immigratie, diversiteit en samenleven veelbesproken onderwerpen. Hoewel dit erop wijst dat mensen zich steeds meer bewust worden van de noodzaak om het inclusieve karakter van de Belgische samenleving te verzekeren, hebben we in de context van de verkiezingen helaas een toegenomen polarisatie van de standpunten en opvattingen over deze problematiek kunnen vaststellen. Sommigen gieten graag olie het vuur en willen ons aanpraten dat de verschillen onverzoenlijk zijn.

  (meer…)

  Onze partners