MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Nieuw Jaarverslag – Editie 2023!

  Onze impact

  De impact van DUO for a JOB is merkbaar op drie niveaus : dat van de jongeren die we begeleiden, dat van de mentoren die wij opleiden, en dat van de sociale wisselwerking die wij bevorderen…

  Dankzij de persoonlijke begeleiding van een mentor heeft de meerderheid van de jongeren gemakkelijker toegang tot de arbeidsmarkt. Maar bovenal stelt het mentorschap hen in staat vaardigheden te ontwikkelen die hun hele leven van pas zullen komen: zelfstandigheid, zelfvertrouwen, beheersing van tools en kanalen om werk te zoeken, enz.

  Mentoren ontwikkelen graag nieuwe vaardigheden en zetten zich als vrijwilliger graag in voor een actief burgerschap. Door hun eigen ervaring te delen, voelen ze zich nuttig en beleven ze een verrijkend menselijk avontuur.

  En hoeveel vooroordelen zijn er ontkracht?

  Openheid, vertrouwen, respect, vrijgevigheid, verdraagzaamheid, ontdekking van een andere cultuur… Zoveel waarden die onze mentoren en mentees samenbrengen en die zij op hun beurt kunnen delen om in heel België de kiem van het “samenleven” te leggen!

  image

  4 redenen om onze partner te worden

  picto

  MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

  Je gaat een concrete verbintenis aan met een vereniging die zich inzet voor gelijke kansen. Je straalt een positief imago uit naar je klanten en partners, en verenigt jouw medewerkers achter een gemeenschappelijk lokaal project.

  picto

  BOOST HET EINDE VAN DE LOOPBAAN VAN JE WERKNEMERS

  Je stimuleert het verwerven van nieuwe vaardigheden bij jouw medewerkers boven de 50 en ontwikkelt de mogelijkheid tot mentoring en het intern delen van kennis. Op deze manier vergroot je hun motivatie aanzienlijk en schat je hun ervaring naar waarde.

  picto

  ONTWIKKEL JE DIVERSITEITSBELEID

  Je brengt een sensibiliseringsproces op het vlak van diversiteit op gang, door verandering “van binnenuit” aan te moedigen, en interculturele en intergenerationele uitwisselingen te promoten. Op deze manier bied je een werkomgeving waar er respect is voor verschillen in waarden, leeftijd, geslacht, afkomst of levensstijl.

  picto

  GEDIVERSIFIEERDE JUNIORPROFIELEN AANWERVEN

  Via onze verschillende communicatiekanalen deel je je vacatures met verschillende profielen, met talenten en vaardigheden die jouw bedrijf kunnen verrijken. Je toont openheid door de unieke talenten en vaardigheden van elk individu naar waarde te schatten.

  “Mijn werkgever heeft mij de mogelijkheid gegeven om mentor te worden bij DUO en zo iemand te begeleiden. Dat heeft een zeer positieve impact gehad op mijn welzijnsgevoel op het werk: ik ben gemotiveerd, ik maak deel uit van een zinvol project en ik kan deze nieuwe vaardigheden direct op mijn werk toepassen!“

  Bernard Vanneste, HR-businesspartner bij Bpost

  Onze partners