MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Vandaag, de 50 voorbij, heb je een nieuw leven voor je. Het is wetenschappelijk bewezen: vanaf de leeftijd van 50 jaar schiet je geluk de hoogte in, om een hoogtepunt te bereiken rond… 70 jaar! Of je nog actief bent of jong gepensioneerd; je durft te reizen, te leren, je wil delen en investeren in projecten die je inspireren. Je hebt vaardigheden en levenservaring, dus waarom zou je die niet ten dienste stellen van jongeren die je nodig hebben?

  Een vrijwillige mentor zijn, dat betekent je engageren voor een zinvol sociaal project. Na een opleiding door onze organisatie, begeleid je een jongere gedurende 6 maanden 2 à 3 uur per week. Je leert elkaar kennen, je definieert samen een professioneel project, zoekt naar vacatures en opleidingen. Samen oefenen jullie om te slagen voor sollicitatiegesprekken, en praten over de regels van de Belgische arbeidsmarkt, maar niet alleen dat !

  Door de ervaring die je in de loop van je carrière hebt opgedaan te delen, geef je een jongere de kans om zijn of haar eigen loopbaan op te bouwen. En zonder het zelf te beseffen, geef je zo een nieuwe betekenis aan je eigen loopbaan.

  image

  Waarom mentor worden?

  picto

  Om je beroepservaring te valorizeren en over te dragen

  picto

  Om een unieke en verrijkende menselijke ervaring te beleven

  picto

  Om deel uit te maken van een bruisend netwerk van mentoren

  picto

  Om je in te zetten voor de maatschappij als actieve vrijwilliger

  picto

  Om nieuwe competenties te ontwikkelen dankzij de aangeboden permanente vorming

  picto

  Geen ervaring met coaching vereist!

  Om mentor te worden, ben je :

  picto

  50-plusser

  picto

  2 tot 3 uur per week beschikbaar

  picto

  Gedreven om je kennis en ervaring te delen

  1899

  ge√ęngageerde en enthousiaste mentoren

  Doe mee!

  6432

  duo’s opgestart sinds 2013

  Doe mee!
  picto

  7 op de 10 jongeren vinden een job, stage of beroepsopleiding

  picto

  9 op de 10 mentoren beginnen aan een nieuw duo

  Onze mentors vertellen!

  DUO biedt jongeren een kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen. De weg naar werk is hobbelig en gevuld met obstakels. Voor zij die niet thuis zijn in deze materie leidt dit tot veel frustraties en ontgoochelingen waardoor kansen soms verloren gaan. Deze intensieve begeleiding maakt veel positivisme en een menselijkere maatschappij mogelijk.

  Michel, Antwerpen, 65 jaar oud

  Je leert bij DUO, als mentor, heel veel. Over andere culturen, anderen, maar ook over jezelf. Je leert niet alleen dingen bij, sommige dingen leer je ook af. Te snel oordelen bijvoorbeeld.

  Ward, Antwerpen, 60 jaar oud

  DUO for a JOB is zeker bij de beste que vrijwilligersorganisaties. Ik kan het vergelijken met andere organisaties, die zeker qua vorming en communicatie veel minder scoren.Het is mooi dat we onze ervaring kunnen doorgeven aan jonge mensen die daardoor een plaats kunnen verwerven in onze – voor hen vreemde – arbeidsmarkt. Een must voor ons alletwee.

  Roger, Gent, 70 jaar oud

  Het was voor mij een zee rijke ervaring. Ik heb een andere kijk gekregen in de positieve zin op vluchtelingen. Ik had natuurlijk wel een zeer vriendelijke, vlotte mentee. Hij wist trouwens al veel en hij wist al wat hij wilde. Hij sprak ook al vlot Nederlands. Ik ben er met een klein hartje aan begonnen maar ben zeer tevreden dat ik het gedaan heb en wil dit verder doen. Het contact met de coördinator is telkens vlot verlopen en ze zijn er altijd voor ons.

  Marleen, Gent, 65 jaar oud

  Geweldige ontmoetingen gehad! Ik deelde mijn professionele- en levenservaring en kreeg in de plaats zoveel terug. Vriendschap, vertrouwen, … Ervaren hoe een jongere zijn leven weer oppikt, en zijn geluk terug vindt, schonk mij enorm veel vreugde en voldoening.

  Marie-Claire, Brussel, 61 jaar oud

  Met een open geest met elkaar in contact treden en ervaringen delen. Zeer boeiend, blij dat ik me nuttig kan maken.

  Baudouin, Brussel, 67 jaar oud

  Het vinden van werk, is de sleutel voor een geslaagde sociale cohesie.

  Bernard, Brussel, 68 jaar oud

  Een verrijkende ervaring die bruggen bouwt tussen verschillende culturen, jongeren en ouderen. Een win-win situatie!

  Eva, Brussel, 55 jaar oud