MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Belangrijke mededeling m.b.t. het coronavirus COVID-19

  Een erfenis in duo, een erfenis voor DUO

  Heb je geen directe erfgenaam? Kiezen voor een dubbel legaat kan een oplossing zijn die uw neefjes, nichtjes of geliefden ten goede komt. Het laat u toe een groter deel van uw nalatenschap aan hen door te geven omdat het op die manier minder belast wordt.

  De wetgever heeft bepaald dat, door een vereniging als DUO for a JOB als legataris van het testament aan te wijzen, de vereniging verantwoordelijk is voor de overdracht van een deel ervan aan een begunstigde die u kiest. DUO for a JOB betaalt de successierechten van alle legatarissen, naast eventuele schulden en kosten. De andere legatarissen ontvangen een nettobedrag dat mogelijks hoger is dan wat ze zouden krijgen via een traditionele erfenis.

  Hoe groter het verschil tussen de tarieven die worden toegepast op legatarissen door een bepaalde titel en organisaties of stichtingen zonder winstoogmerk, hoe voordeliger de formule voor uw neefjes, nichtjes, enz..

   

  Een donatie in ons voordeel

  Misschien heeft je notaris je geadviseerd om voor een schenking te kiezen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Handmatige schenking: voor deze schenking moet je geen belastingen betalen. Dit is de directe en informele overdracht van een bezit, gegeven door de schenker aan de begunstigde, in dit geval, DUO for a JOB. Dit type schenking is mogelijk voor contant geld, sieraden, meubels, etc.
  • Schenking bij notariĆ«le akte: de schenking van onroerend goed kan alleen via een notariĆ«le akte.

  Wil je hierover meer inlichtingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.