MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Nieuw Jaarverslag – Editie 2023!

  De samenwerking tussen Benjamin Ferré en DUO for a JOB

  De jonge skipper Benjamin Ferré biedt ons gratis ongelooflijke zichtbaarheid met zijn IMOCA Monnoyeur-DUO for a JOB.

  Hij zal de kleuren van DUO for a JOB dragen tijdens de Vendée Globe 2024, de grootste non-stop zeilrace rond de wereld, en dit solo en zonder assistentie. Het aanbieden aan DUO for a JOB van deze ongelooflijke zichtbaarheid geeft Benjamin een extra motivatie , een bestaansreden die de sportieve prestatie overstijgt.

  Hij zal alleen varen, maar hij hoeft dit aventuur niet alleen voor te bereiden. Hij wordt immers gecoacht door Jean Le Cam, een legende in de zeilwereld. Een intergenerationeel duo dat de passie en waarden deelt van DUO.

  We verheugen ons erop om het nieuws over de boot Monnoyeur-DUO for a JOB met u te delen en we kunnen niet wachten tot Benjamin ons meeneemt naar het einde van de wereld!

  image

  “De nieuwe generaties geven ook kennis door aan de oudere generaties en ik denk dat het meer gaat om een uitwisseling dan om een overdracht”.

  Jean Le Cam

  “Ik vind het een ongelooflijke rijkdom dat je gebruik kunt maken van de lessen uit het verleden om je eigen traject te creëren.”

  Benjamin Ferré

   

  De oorsprong van het project

  Dankzij een gemeenschappelijke partner die hen samenbracht, ontmoetten Benjamin en DUO voor een JOB elkaar begin 2022 voor het eerst.

  Je zou je kunnen afvargen wat het verband is tussen een sociaal project als dat van DUO en de zeilwereld… En toch passen een jonge atleet en zijn ervaren mentor natuurlijk wel in het mentorprogramma van de organisatie. De ontmoeting tussen Benjamin en DUO for a JOB lag dan ook voor de hand aangezien de waarden van delen en uitwisselen tussen generaties de kern vormen van beide projecten: “Ik vind het een ongelooflijke rijkdom dat je gebruik kunt maken van de lessen uit het verleden om je eigen traject te creëren.”, legt Benjamin uit.

  Uiteindelijk was onze samenwerking heel logisch en nu is Benjamin van plan om ons over de hele wereld met hem mee te nemen.

  image

  Benjamin Ferré

  Benjamin Ferré (31) dompelt je onder in een majestueus universum: het oceaanracen. We kunnen zonder overdrijven zeggen dat hij niet aan zijn proefstuk toe is: hij heeft 40.000 kms al liftend rond de wereld afgelegd, is de Atlantische Oceaan overgestoken op een zeilboot zonder gps, maar met behulp van een sextant die zich op de sterren richtte, is Marokko doorgereden met een 4L, en trotseerde de open zee op zijn eentje tijdens de Mini Transat van 2019. In deze laatste race werd Benjamin 3de en trok hij de aandacht van de geweldige Jean Le Cam.

  Vanuit zijn engagement als avonturier en navigator richtte hij IMAGO op, een ondernemershub die nieuwe avonturiers een duwtje in de rug geeft om te starten met een avontuurlijk project met een ecologische of maatschappelijke impact.

  image

  Zij spreken erover:

  Mentoring, een hefboom voor inclusie

  Mentoring biedt een effectief antwoord op een reeks dringende maatschappelijke uitdagingen en politieke prioriteiten. Dat tonen de tien jaar lange ervaring van DUO for a JOB en haar impactmeting aan. Het gaat om de verhoging van de werkzaamheidsgraad - in het bijzonder voor burgers van niet-EU-herkomst, NEETs en langdurig werklozen; het bevorderen van werkbaar werk en levenslang leren; en het versterken van de sociale samenhang.


  “Mentoring werkt en is kosteneffectief. We zouden elke werkzoekende die het nodig heeft een individuele begeleiding door een mentor moeten kunnen aanbieden, om écht te werken aan inclusie en gelijke kansen”,  zegt Julie Bodson, directeur van de vereniging. "Maar daarvoor is een wetgevend en financieel kader nodig om mentoring structureel uit te rollen en te verankeren in de verschillende regio's”. Dit is de belangrijkste aanbeveling van de vereniging in haar memorandum dat vandaag naar de politieke partijen werd gestuurd in de aanloop naar de regionale en federale verkiezingen in 2024.

  Belangrijke cijfers

  Met de hulp van bijna 2.000 actieve mentoren die op tien jaar tijd 6.000 jongeren hebben begeleid, is het duidelijk dat het werkt:

  ⭐ 7 van de 10 jongeren hebben een contract, stage of opleiding gevonden, en de meesten van hen zijn NEET of langdurig werkloos.

  ⭐ 9 op de 10 mentoren zeggen dat ze zich nuttig voelen als actieve leden van de maatschappij.

  🚀 En hoeveel vooroordelen zijn er ontkracht?

  Op donderdag 14 september kwamen bijna 400 mentors, mentees en partners samen om de afgelopen 10 jaar te vieren, wat op video is vastgelegd👇

  Volg de actualiteit over DUO for a JOB x Benjamin Ferré op onze sociale netwerken:

  Facebook Linkedin Instagram Twitter

  Wilt u ons ondersteunen of samenwerken met DUO in dit avontuur?

  Met dank aan onze partners die dit avontuur mogelijk maken:

  Le Groupe CAA, Monnoyeur, HUNTEO, AZALEO, SKEMA Business School, 17Capital, Epic Foundation, IMOCA