MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Nieuw Jaarverslag – Editie 2022!

  Om een baan te vinden, heb je soms een helpende hand nodig. Met een mentor kun je de balans opmaken van je traject en je wensen, efficiënter voor vacatures solliciteren… en het werkt!

  WAT IS EEN MENTOR?

  Bij DUO for a JOB, is een mentor een vrijwilliger die:

  • ervaring heeft op je vakgebied,
  • door de vereniging is opgeleid,
  • je gratis een paar uur per week begeleidt gedurende maximaal 6 maanden.

  Elke week geeft hij/zij jou advies, beantwoordt hij/zij jouw vragen over jouw traject en jouw te ontwikkelen troeven, terwijl hij/zij jou van zijn/haar praktijkervaring laat profiteren.

  Dit is een goede manier om je ambitie en zelfvertrouwen op te krikken, of om je netwerk uit te breiden.

  KRIJG JE DROOMBAAN

  Wat je achtergrond, vaardigheden of beroepsproject ook zijn, DUO for a JOB zal de juiste mentor voor je vinden en je helpen je droombaan te krijgen 🚀

  Een jaar na de start van hun duo heeft de helft van de jongeren een duurzame baan gevonden (vast of contract van minstens 3 maanden). Als we daar de jongeren bij optellen die doorstromen naar een opleiding of beroepsstage, vindt meer dan 70% van de deelnemers zijn weg!

  image

  Tijdens het traject kan je samen met je mentor werken aan :

  picto

  Je beroepsproject

  picto

  Je zelfvertrouwen

  picto

  Je CV en motivatiebrieven

  picto

  Je professionele netwerk

  picto

  Je vaardigheden om een sollicitatiegesprek te doen

  picto

  Geen diploma- of ervaringvereisten

  Onze mentees vertellen!

  Wij hebben het altijd over onze mentoren, onze mentees, onze duo’s… Maar in de schaduw -discreet maar steeds paraat- zijn er natuurlijk ook nog onze coördinatoren !

  Jorge & Walter

  Ik ben zeer blij dat ik me aangemeld heb bij DUO for a JOB want werd snel gekoppeld aan een zeer betrokken mentor. Ik werd ondersteund door het DUO-team bij het verfijnen van CV en motivatiebrief en kon een sollicitatiegesprek oefenen met een HR-professional. Vooral deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn sterktes beter in de verf te zetten.

  Onur, Antwerpen, 29 jaar oud

  Toen ik me bij DUO for a JOB had ingeschreven, dacht ik snel een job te kunnen vinden, maar het heeft mij op een andere manier geholpen. In die paar maanden heb ik meer zelf vertrouwen gekregen, weet ik beter hoe ik moet antwoorden en een gesprek aangaan. Het belangrijkste is nu dat ik weet wat ik wil en mijn eigen pad volg. Dit mede dankzij de hulp van mijn mentor. Door de stage die ik nu doe maak ik ook meer kans op een betere job.

  Malak, Antwerpen, 28 jaar oud

  Heel positieve ervaring, ondersteuning en altijd gezellig babbelen met leuke mensen. Voor een goeie manier om niet enkel werk te zoeken maar ook lieve mensen te leren kennen en over verschillende sectoren informatie te hebben, welkom bij DUO for a JOB!

  Rasool Khan, Gent, 30 jaar oud

  DUO geeft je de kans om je potentieel te verdubbelen.

  Chris, Brussel, 31 jaar oud

  Met een coördinator als Anaïs, en een mentor als Sabine, hervond ik mijn levenslust. In deze vriendelijke en ondersteunende omgeving kon ik openbloeien.

  Marie-Ange, Brussel, 24 jaar oud

  Al snel volgden de eerste sollicitatiegesprekken… Wat een ervaring! De inzet van mijn mentor hielp me in het vinden van een job!

  Arlette, Brussel, 27 jaar oud

  Ik kreeg dé gedroomde mentor!

  Lizhen, Brussel, 29 jaar oud

  Geweldige ervaring met verschillende verrijkende uitwisselingen.

  Nazir, Brussel, 26 jaar oud

  Om deel te nemen moet je:

  picto

  Tussen 18 en 33 jaar oud zijn

  picto

  Een ouder of grootouder hebben die in het buitenland (buiten de Europese Unie) is geboren

  picto

  Een geldige Belgische verblijfsvergunning hebben (minimaal 6 maanden)

  Mijn ouders zijn in Marokko geboren, maar ik ben in België geboren, dus het is niets voor mij! icon

  Ons programma is voor jongeren met een migratieachtergrond (van buiten de Europese Unie). Dat wil zeggen: jongeren die zelf een buitenlandse nationaliteit hebben, maar ook jongeren die Belg zijn en een ouder of grootouder hebben die van buiten de EU komt. Waarom? Het is moeilijker een job te vinden als je een buitenlandse herkomst hebt. DUO for a JOB wil gelijke kansen voor iedereen.

  Werkt het echt? icon

  Met de hulp van een mentor vergroot je je kansen op een job. 7 op de 10 jongeren vinden dankzij hun duo een job, een stageplaats of een opleiding!

  Hoe lang duurt het om een mentor te vinden? icon

  Eerst volg je een infosessie. Daarna heb je een gesprek met een coördinator van DUO for a JOB. Dit gesprek gaat over je zoektocht naar werk, je persoonlijkheid en je verwachtingen. Zo vinden we een mentor die past bij jou. Jullie ontmoeten elkaar voor de eerste keer, daarna bevestigen jullie allebei dat jullie samen verder willen doen. Dan start jullie duo!

  Deze stappen duren meestal tussen 15 dagen en 1 maand.

  Ik heb een masterdiploma, dus ik heb waarschijnlijk niet het juiste profiel voor jullie organisatie. icon

  Dat klopt niet! 25% van de jongeren die wij begeleiden heeft een diploma hoger onderwijs. Een diploma is niet het enige dat belangrijk is om een job te vinden. Je mentor kan je meer informatie geven over je sector, zijn/haar ervaring met je delen, je netwerk helpen opbouwen,…

  Ik wil werken, maar ik weet niet wat ik wil doen. Kan een mentor mij echt helpen? icon

  Natuurlijk. Elk duo start met een gesprek: wie je bent, wat je graag doet, wat je kan, wat je wil bereiken,.. Door de gesprekken met je mentor zal je gaandeweg ontdekken wat je wil gaan doen.

  image

  📷 @duoforajob