MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Nieuw Ervaringsverslag - Editie 2021 !

  DUOstories

  Lees de verhalen van de mentees en mentors

  “Een mentor om sneller werk te vinden//YES! Lukt het maar niet om een job te vinden, maar weet je niet hoe dat komt? Of weet je geen raad met een bepaald probleem? Laat je dan begeleiden door een ervaren persoon …”

  Bekijk de video

  Yohni

  “Marielle heeft een heel atypisch parcours afgelegd ; Chili, West-Afrika, Azië… deze mentor heeft de wereld gezien! Terug in België begon ze toekomstige ondernemers te coachen en ze is ook zeer begaan met ongelijkheid en discriminatie.”

  Lees verder

  Marielle, Brussel, 52 jaar oud

  “Het is zo goed georganiseerd en bedacht dat we niet meer willen stoppen!”

  Chantal, Brussel, 67 jaar oud

  “Het is misschien maar een druppel op een hete plaat, maar met de begeleidingen die ik heb gedaan, voel ik heel goed dat mentoring verandering teweegbrengt in iemands leven”, zegt Joëlle. “Het geeft mij als mentor veel voldoening te weten dat mijn begeleiding het verschil maakt.””

  Joëlle & Jean-Hubert, Brussel

  “Mijn droomjob is om voor een luchtvaartmaatschappij te werken. Ik hoorde van een collega dat DUO for a JOB erg goed ondersteunt in deze zoektocht en, daarom kwam ik naar hier. Het was een geweldige ervaring. Eerlijk gezegd heb ik altijd als steward willen werken, maar onlangs beseft dat ik te weinig initiatief nam hiervoor omdat ik bang was. Ik dacht dat het nooit zou lukken vanwege taalkennis en leeftijd.”

  Lees verder

  Abdur, Antwerpen, 31 jaar oud

  “Het was voor mij een zee rijke ervaring. Ik heb een andere kijk gekregen in de positieve zin op vluchtelingen. Ik had natuurlijk wel een zeer vriendelijke, vlotte mentee. Hij wist trouwens al veel en hij wist al wat hij wilde. Hij sprak ook al vlot Nederlands. Ik ben er met een klein hartje aan begonnen maar ben zeer tevreden dat ik het gedaan heb en wil dit verder doen. Het contact met de coördinator is telkens vlot verlopen en ze zijn er altijd voor ons.”

  Marleen, Gent, 65 jaar oud

  “Ik ben zelf ook gegroeid als persoon door de verhalen die ik mocht aanhoren, de dankbaarheid van haar kant maar ook het gevoel dat je als individu toch een steentje kan bijdragen.”

  Lees verder

  Chris, Antwerpen

  “Al snel volgden de eerste sollicitatiegesprekken… Wat een ervaring! De inzet van mijn mentor hielp me in het vinden van een job!”

  Arlette, Brussel, 27 jaar oud

  “Geweldige ontmoetingen gehad! Ik deelde mijn professionele- en levenservaring en kreeg in de plaats zoveel terug. Vriendschap, vertrouwen, … Ervaren hoe een jongere zijn leven weer oppikt, en zijn geluk terug vindt, schonk mij enorm veel vreugde en voldoening.”

  Marie-Claire, Brussel, 61 jaar oud

  “Met een open geest met elkaar in contact treden en ervaringen delen. Zeer boeiend, blij dat ik me nuttig kan maken.”

  Baudouin, Brussel, 67 jaar oud

  “DUO biedt jongeren een kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen. De weg naar werk is hobbelig en gevuld met obstakels. Voor zij die niet thuis zijn in deze materie leidt dit tot veel frustraties en ontgoochelingen waardoor kansen soms verloren gaan. Deze intensieve begeleiding maakt veel positivisme en een menselijkere maatschappij mogelijk.”

  Michel, Antwerpen, 65 jaar oud

  “Het vinden van werk, is de sleutel voor een geslaagde sociale cohesie.”

  Bernard, Brussel, 68 jaar oud

  “Ik ben in België nog niemand zoals hij tegengekomen. Ik heb met hem een echte vertrouwensrelatie opgebouwd. Ik zal natuurlijk contact met hem blijven houden als ik werk heb”, zegt Khalid die nu weer hoop heeft. Jean-Louis besluit ontroerd dat hij “van zijn mentee al zoveel heeft teruggekregen.”

  Jean-Louis & Khalid, Luik

  “DUO bracht me exact wat ik nodig had. Het heeft me geholpen in mijn verdere zoektocht naar werk. Ik deed de nodige ervaring op en leerde veel bij. Spijtig dat ik het project niet eerder heb leren kennen! Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt!”

  Francine, Brussel, 30 jaar oud

  “Mijn taal gaat beter door DUO for a JOB. Ik kan betere woorden kiezen. Belangrijkste voor mij is de taal en daar hebben Anna en ik veel aan gewerkt.”

  Lees verder

  George, Gent, 32 jaar oud

  “Dynamisch, actief en direct : Petroula is Ingenieur en Technisch Expert Milieu! Maar deze mentor is ook moeder en heel open van geest.”

  Lees verder

  Petroula, Brussel, 54 jaar oud

  “Een verrijkende ervaring die bruggen bouwt tussen verschillende culturen, jongeren en ouderen. Een win-win situatie!”

  Eva, Brussel, 55 jaar oud

  “Je krijgt de kans om een jongere te leren kennen, te luisteren naar zijn of haar verhaal en krijgt zicht op zijn of haar persoonlijkheid en leefwereld. Er gaat telkens een wereld voor je open, heel boeiend en soms ook wel intens.”

  Lees verder

  Maria, Antwerpen

  “DUO for a JOB is zeker bij de beste que vrijwilligersorganisaties. Ik kan het vergelijken met andere organisaties, die zeker qua vorming en communicatie veel minder scoren.Het is mooi dat we onze ervaring kunnen doorgeven aan jonge mensen die daardoor een plaats kunnen verwerven in onze – voor hen vreemde – arbeidsmarkt. Een must voor ons alletwee.”

  Roger, Gent, 70 jaar oud

  “Ik heb veel geleerd, dankzij DUO herwon ik mijn zelfvertrouwen. Ik was de weg kwijt, wist niet meer welke stappen ik moest nemen. Bij DUO heb ik mezelf herontdekt.”

  Ali, Brussel, 22 jaar oud

  “Ik vind dit een erg veelbelovend en zeer positief project. Ik wilde mijn ervaringen met anderen delen. En dat is het geval vandaag met mijn mentee.”

  Luc, Brussel, 65 jaar oud

  “Liridona vond een job met de hulp van haar mentor Ad.”

  Lees verder

  Liridona en Ad, Antwerpen

  “Toen ik me bij DUO for a JOB had ingeschreven, dacht ik snel een job te kunnen vinden, maar het heeft mij op een andere manier geholpen. In die paar maanden heb ik meer zelf vertrouwen gekregen, weet ik beter hoe ik moet antwoorden en een gesprek aangaan. Het belangrijkste is nu dat ik weet wat ik wil en mijn eigen pad volg. Dit mede dankzij de hulp van mijn mentor. Door de stage die ik nu doe maak ik ook meer kans op een betere job.”

  Malak, Antwerpen, 28 jaar oud

  “Ik had meteen gezien dat ze het talent had om een eigen onderneming op te starten”, vertelt Pascale. Afaf heeft nu haar eigen atelier! Afaf antwoordt: “Ik besef dat dit niet de belangrijkste doelstelling is voor DUO, maar Pascale heeft me ongelooflijke morele steun geboden.”

  Pascale & Afaf, Brussel

  “Deze ervaring was heel interessant. Zelfs al vind je geen job dan kan je nog positief beïnvloed worden door de persoonlijkheid van jouw mentor. Mijn mentor heeft een positieve blik die mij hielp om mijn zelfvertrouwen te boosten en verlichtte mijn pad. Zij hielp mij om mijn mentaliteit te verbeteren in het professionele domein.”

  Lees verder

  Zeinab, Antwerpen, 26 jaar oud

  “De DUO-ervaring meer is dan iemand helpen een job te vinden”, heeft Joëlle ontdekt. ” We hebben samengewerkt om haar talenten te ontdekken en erachter te komen wat ze met haar leven wil doen.” Samsam voegt daar nog aan toe: “Dankzij mensen als Joëlle begin ik me thuis te voelen in België.””

  Joëlle & Samsam, Antwerpen

  “DUO geeft je de kans om je potentieel te verdubbelen.”

  Chris, Brussel, 31 jaar oud

  “Ik kreeg dé gedroomde mentor!”

  Lizhen, Brussel, 29 jaar oud

  “Je leert bij DUO, als mentor, heel veel. Over andere culturen, anderen, maar ook over jezelf. Je leert niet alleen dingen bij, sommige dingen leer je ook af. Te snel oordelen bijvoorbeeld.”

  Ward, Antwerpen, 60 jaar oud

  “(Toen) Mijn tweede mentee mij (liet) weten dat ze ging ingaan op een job advertentie, voor een job “in heaven” ze bedoelde natuurlijk voor een job in de haven van Gent.”

  Bekijk de video

  Katrien & André

  “Een fascinerende ervaring, zeer verrijkend! Ieder duo verbreedt je horizon.”

  Françoise, Brussel, 62 jaar oud

  “Geweldige ervaring met verschillende verrijkende uitwisselingen.”

  Nazir, Brussel, 26 jaar oud

  “Bij DUO for a JOB, heb ik het beste van mezelf kunnen geven, alsook mijn levenservaring kunnen delen. Zonder het initieel te beseffen kreeg ik veel meer terug: van de organisatie, en van mijn mentee.”

  Jacques, Brussel, 70 jaar oud

  “Mentor Yannick is echt van alle markten thuis! Hoewel hij veel ervaring heeft in toerisme, helpt hij mentees met diverse profielen.”

  Lees verder

  Yannick, Brussel, 57 jaar oud

  “Heel positieve ervaring, ondersteuning en altijd gezellig babbelen met leuke mensen. Voor een goeie manier om niet enkel werk te zoeken maar ook lieve mensen te leren kennen en over verschillende sectoren informatie te hebben, welkom bij DUO for a JOB!”

  Rasool Khan, Gent, 30 jaar oud

  “Met een coördinator als Anaïs, en een mentor als Sabine, hervond ik mijn levenslust. In deze vriendelijke en ondersteunende omgeving kon ik openbloeien.”

  Marie-Ange, Brussel, 24 jaar oud

  “Teresa is een wereldreiziger! Ze is oorspronkelijk Portugese maar heeft in Parijs gewoond, in Rome en in Zwitserland…”

  Lees verder

  Teresa, Brussel, 68 jaar oud

  “Raadsheer bij het Hof van Beroep in Brussel, Substituur-Procureur des Konings in Nijvel; je zou vermoeden dat het domein van Philippe rechtsspraak is!”

  Lees verder

  Philippe, Brussel, 69 jaar oud

  “Ik ben zeer blij dat ik me aangemeld heb bij DUO for a JOB want werd snel gekoppeld aan een zeer betrokken mentor. Ik werd ondersteund door het DUO-team bij het verfijnen van CV en motivatiebrief en kon een sollicitatiegesprek oefenen met een HR-professional. Vooral deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn sterktes beter in de verf te zetten.”

  Onur, Antwerpen, 29 jaar oud

  “Ik waardeer DUO omdat ze professioneel en eerlijk zijn. Ik hou van hun spirit. Ze hebben me in de kracht van het verenigingsleven en het werk van NGO’s doen geloven. DUO heeft mijn leven in ieder geval vereenvoudigd.”

  Yasser, Brussel, 25 jaar oud

  “Ik ben Hamza. Ik kom uit Afghanistan. Ik ben 26 jaar oud. De naam van mijn mentor is Pierre.”

  Bekijk de video

  Hamza