MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Nieuw Jaarverslag – Editie 2023!

  DUOstories

  Lees de verhalen van de mentees en mentors

  “Abigail sloot haar programma bij DUO for a JOB af en tekent met trots een contract als poetshulp in de zorg, na succesvolle afronding van de JATZ opleiding van Thuiszorg Vleminckveld.”

  Lees verder

  Abigail & Julie, Antwerp

  “We zijn ontzettend trots om het succesverhaal van duo Jean & Christian uit Mechelen met jullie te delen! Na een intensief mentorprogramma hebben ze niet alleen een job gevonden, maar ook een mooie persoonlijke groei samen doorgemaakt. Jean, met zijn uitgebreide ervaring in de commerciĆ«le sector, heeft Christian bijgestaan in het verbeteren van zijn sollicitatievaardigheden en meer vertrouwen in zichzelf te hebben.”

  Lees verder

  Jean & Christian, Mechelen

  “Een goede band tussen mentee en mentor is cruciaal voor het succes van het DUO-programma. Daarom besteden we heel veel aandacht aan een goede match tussen mentor en mentee. Daarom willen we jullie graag voorstellen aan Jan & Anis! Na slechts 2 maanden samenwerken hebben ze al een sterke connectie opgebouwd. Anis, een getalenteerde kunstenaar uit Afghanistan, maakte daarom een prachtig portret van zijn mentor Jan.”

  Lees verder

  Jan & Anis, Antwerp

  “Het leven hier was een grote uitdaging voor mij, want ik was niet zo mondig toen ik hier in BelgiĆ« kwam. Ik denk dat iets me vooruit duwde, en ik had dat duwtje van Elizabeth nodig. #Het leren van de taal”

  Bekijk de video

  Hamsa & Elizabeth

  “Wat ik ook leuk vind bij Bernard, is de vriendschap. Ik had mijn downs, mijn moraal ging naar beneden, ik verloor mijn motivatie, laten we zeggen. En op dat moment hielp Bernard me en vrolijkte me op. #Nadenken over je beroepsproject”

  Bekijk de video

  Barbaros & Bernard

  “Ik heb mijn studies niet afgemaakt. Dus ik heb ook geen diploma, ervaring bijna niet. Het was onmogelijk voor mij aan een job te geraken. Dus ik heb inderdaad daar een steun en hulp en begeleiding nodig. Waar duo een perfecte match was. #De invloed van de herkomst op de arbeidsmarkt”

  Bekijk de video

  Sadaf & AndrƩ

  “Persoonlijke connectie is soms belangrijker dan het inhoudelijke of de wederzijdse doelen. Mensen kunnen hetzelfde doel hebben, maar als die persoonlijke connectie niet bestaat dan kan het moeilijk zijn om dat te bereiken. #Zichzelf positief profileren op de arbeidsmarkt”

  Bekijk de video

  Onur & Lieve

  “Wij hebben het altijd over onze mentoren, onze mentees, onze duoā€™sā€¦ Maar in de schaduw -discreet maar steeds paraat- zijn er natuurlijk ook nog onze coƶrdinatoren !”

  Lees verder

  Jorge & Walter

  “Roger en Paulo maakten van Ć©Ć©n van hun vele wandelingen gebruik om te vereeuwigen wat hen vandaag verbindt. šŸ’¬ “Roger heeft me veel vertrouwen en gemoedsrust gegeven… cruciale elementen die je niet uit boeken kunt leren. Iemand met zoveel ervaring en kennis heeft me geholpen om mijn hoofd helder te houden en te investeren in de belangrijke dingen.””

  Lees verder

  Roger & Paulo

  “Diane had geen ervaring in de verkoop, maar ze wilde heel graag voor een modemerk of -label werken. Ze had een flinke duw in de rug nodig om haar ideeĆ«n op een rijtje te krijgen en om gemotiveerd te blijven. Enter Patricia, een supergeorganiseerde en vastberaden mentor, die nog maar pas bij DUO gestart was. En ja, hun inspanningen wierpen vruchten af: Diane kreeg een contract bij Pull & Bear!”

  Lees verder

  Diane & Patricia

  “”Het was elke keer weer een plezier om met Assuele af te spreken! Ze werkte actief mee aan het succes en het resultaat van ons duo.””

  Lees verder

  Assuele & GeneviĆØve

  “Jacques, in duo met zijn mentor… Jacques (!), tekende uiteindelijk een vast contract in een slagerij: zijn droomjob! Jacques en Jacques hebben veel tijd besteed aan maken van een carriĆØreplan. Zijn mentor gidste hem naar de opleiding die het hem mogelijk maakte zijn carriĆØre te starten! Nadat hij met zijn opleiding was begonnen, liep hij stages via het DUO-netwerk en uiteindelijk tekende hij deze maand zijn vaste contract.”

  Lees verder

  Jacques & Jacques

  “”Er is goed nieuws, omdat Jamal is een uitzonderlijke kerel is!” Bernard, Jamals mentor, is vol bewondering… en wij ook! Jamal kreeg een contract bij de ‘mission locale’ van Molenbeek als polyvalent arbeider. Hij is in zijn nopjes: hij zal werken aan de renovatie van sociale woningen! Hij blijft tegelijkertijd Frans leren om zijn niveau te verbeteren en zal Bernard ook nog elke week zien šŸ™Œ”

  Lees verder

  Bernard & Jamal

  “”Niemand heeft ooit iets positiefs over me gezegd”. Ezat had weinig zelfvertrouwen toen hij bij DUO aanklopte, en zijn eerdere werkervaring had hem ontmoedigd… Hij voelde zich verloren Ć©n zag zijn sterke punten en kwaliteiten niet op de arbeidsmarkt! Dit veranderde nadat hij zijn mentor Corinne ontmoette. Het contact tussen de twee verliep heel natuurlijk en Corinne was onder de indruk van haar mentee en de efficiĆ«ntie van hun samenwerking: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Ezat zal slagen, hij heeft alle sleutels in handen!””

  Lees verder

  Ezat & Corinne

  “Ze kwam juli vorig jaar bij DUO en werd gekoppeld aan haar mentor CĆ©cile. Ze praatten veel, gingen samen naar bemiddelaars, bekeken alle verschillende beschikbare cursussen… tot Asmae de cursus vond die echt bij haar paste! Na wat stress omdat de cursus vol zat, slaagde Asmae er eindelijk in zich in te schrijven… en slaagde voor de tests! Ze begint haar opleiding als gezinshulp op 1 oktober.”

  Lees verder

  Asmae & CĆ©cile

  “Mariama maakte een moeilijke situatie door toen ze haar mentor JoĆ«lle ontmoette. JoĆ«lle begeleidde haar niet alleen in haar carriĆØre- en opleidingsplannen, maar gaf haar ook grote morele steun. We zullen ons Mariana’s woorden bij het afsluiten van haar duo blijven herinneren: “Terwijl ik dit schrijf kan ik niet beschrijven hoe ik me voel, het is alsof ik naar het buitenland ga en mijn familie achterlaat.””

  Lees verder

  Mariama & Joelle

  “”Laure is een prachtmens. Ze is erg geduldig, en ongelooflijk vriendelijk. Ik beschouw haar als een vriendin, en ik denk dat we nog lang contact zullen houden. Bij de eerste ontmoeting was ik een beetje angstig, maar toen we eenmaal begonnen te praten, voelde ik me op mijn gemak en vond ik een gemeenschappelijke basis”, herinnert Daniela zich. Laure knikt en voegt eraan toe: “Ik voelde meteen dat we konden communiceren. Ik heb het gevoel dat we dezelfde gevoeligheid hebben. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer ik me op mijn gemak voel in deze rol, en ik zie wat ik kan bijdragen.””

  Lees verder

  Daniela & Laura, Parijs

  “De ‘de Stassartstraat 48’ is een keerpunt in mijn leven geweest” vertrouwt Soufiane ons toe… en dat is hartverwarmend! Want de de Stassartstraat 48 is het adres van ons Brussels kantoor, waar Soufiane zijn mentor Michel voor het eerst ontmoette.”

  Lees verder

  Soufiane & Michel

  “Zakia was arts in Algerije, maar haar aanvraag voor erkenning van haar buitenlands diploma werd geweigerd šŸ™ Ze doorstond duizend en Ć©Ć©n teleurstellingen, overwoog zelfs om terug te keren naar Algerije… maar ze hield vol, dankzij de steun van haar supermentor Colette! Colette: “Dit duo met Zakia is een geluk, het is heel bijzonder” Zakia: “Ik vond echt veel steun en een luisterend oor bij Colette””

  Lees verder

  Zakia & Colette

  “Alla woont al 10 jaar in BelgiĆ« met haar man en dochter. In ArmeniĆ«, haar land van herkomst, heeft ze een diploma design behaald, maar dat diploma is in BelgiĆ« helaas niet erkend. Na haar werk in de sociale sector wilde ze terugkeren naar haar eerste passie… En daarin is ze geslaagd, dankzij haar duo met Chris!”

  Lees verder

  Alla & Chris

  “Marielle heeft een heel atypisch parcours afgelegd ; Chili, West-Afrika, AziĆ«ā€¦ deze mentor heeft de wereld gezien! Terug in BelgiĆ« begon ze toekomstige ondernemers te coachen en ze is ook zeer begaan met ongelijkheid en discriminatie.”

  Lees verder

  Marielle, Brussel, 52 jaar oud

  “Mentor Yannick is echt van alle markten thuis! Hoewel hij veel ervaring heeft in toerisme, helpt hij mentees met diverse profielen.”

  Lees verder

  Yannick, Brussel, 57 jaar oud

  “Raadsheer bij het Hof van Beroep in Brussel, Substituur-Procureur des Konings in Nijvel; je zou vermoeden dat het domein van Philippe rechtsspraak is!”

  Lees verder

  Philippe, Brussel, 69 jaar oud

  “Dynamisch, actief en direct : Petroula is Ingenieur en Technisch Expert Milieu! Maar deze mentor is ook moeder en heel open van geest.”

  Lees verder

  Petroula, Brussel, 54 jaar oud

  “Teresa is een wereldreiziger! Ze is oorspronkelijk Portugese maar heeft in Parijs gewoond, in Rome en in Zwitserland…”

  Lees verder

  Teresa, Brussel, 68 jaar oud

  “Ik ben Hamza. Ik kom uit Afghanistan. Ik ben 26 jaar oud. De naam van mijn mentor is Pierre.”

  Bekijk de video

  Hamza

  “Een mentor om sneller werk te vinden//YES! Lukt het maar niet om een job te vinden, maar weet je niet hoe dat komt? Of weet je geen raad met een bepaald probleem? Laat je dan begeleiden door een ervaren persoon ā€¦”

  Bekijk de video

  Yohni

  “(Toen) Mijn tweede mentee mij (liet) weten dat ze ging ingaan op een job advertentie, voor een job “in heaven” ze bedoelde natuurlijk voor een job in de haven van Gent.”

  Bekijk de video

  Katrien & AndrƩ

  “Ik ben zelf ook gegroeid als persoon door de verhalen die ik mocht aanhoren, de dankbaarheid van haar kant maar ook het gevoel dat je als individu toch een steentje kan bijdragen.”

  Lees verder

  Chris, Antwerpen

  “Ik ben zeer blij dat ik me aangemeld heb bij DUO for a JOB want werd snel gekoppeld aan een zeer betrokken mentor. Ik werd ondersteund door het DUO-team bij het verfijnen van CV en motivatiebrief en kon een sollicitatiegesprek oefenen met een HR-professional. Vooral deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn sterktes beter in de verf te zetten.”

  Onur, Antwerpen, 29 jaar oud

  “Toen ik me bij DUO for a JOB had ingeschreven, dacht ik snel een job te kunnen vinden, maar het heeft mij op een andere manier geholpen. In die paar maanden heb ik meer zelf vertrouwen gekregen, weet ik beter hoe ik moet antwoorden en een gesprek aangaan. Het belangrijkste is nu dat ik weet wat ik wil en mijn eigen pad volg. Dit mede dankzij de hulp van mijn mentor. Door de stage die ik nu doe maak ik ook meer kans op een betere job.”

  Malak, Antwerpen, 28 jaar oud

  “Je krijgt de kans om een jongere te leren kennen, te luisteren naar zijn of haar verhaal en krijgt zicht op zijn of haar persoonlijkheid en leefwereld. Er gaat telkens een wereld voor je open, heel boeiend en soms ook wel intens.”

  Lees verder

  Maria, Antwerpen

  “Deze ervaring was heel interessant. Zelfs al vind je geen job dan kan je nog positief beĆÆnvloed worden door de persoonlijkheid van jouw mentor. Mijn mentor heeft een positieve blik die mij hielp om mijn zelfvertrouwen te boosten en verlichtte mijn pad. Zij hielp mij om mijn mentaliteit te verbeteren in het professionele domein.”

  Lees verder

  Zeinab, Antwerpen, 26 jaar oud

  “Mijn droomjob is om voor een luchtvaartmaatschappij te werken. Ik hoorde van een collega dat DUO for a JOB erg goed ondersteunt in deze zoektocht en, daarom kwam ik naar hier. Het was een geweldige ervaring. Eerlijk gezegd heb ik altijd als steward willen werken, maar onlangs beseft dat ik te weinig initiatief nam hiervoor omdat ik bang was. Ik dacht dat het nooit zou lukken vanwege taalkennis en leeftijd.”

  Lees verder

  Abdur, Antwerpen, 31 jaar oud

  “DUO biedt jongeren een kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen. De weg naar werk is hobbelig en gevuld met obstakels. Voor zij die niet thuis zijn in deze materie leidt dit tot veel frustraties en ontgoochelingen waardoor kansen soms verloren gaan. Deze intensieve begeleiding maakt veel positivisme en een menselijkere maatschappij mogelijk.”

  Michel, Antwerpen, 65 jaar oud

  “Je leert bij DUO, als mentor, heel veel. Over andere culturen, anderen, maar ook over jezelf. Je leert niet alleen dingen bij, sommige dingen leer je ook af. Te snel oordelen bijvoorbeeld.”

  Ward, Antwerpen, 60 jaar oud

  “Mijn taal gaat beter door DUO for a JOB. Ik kan betere woorden kiezen. Belangrijkste voor mij is de taal en daar hebben Anna en ik veel aan gewerkt.”

  Lees verder

  George, Gent, 32 jaar oud

  “DUO for a JOB is zeker bij de beste que vrijwilligersorganisaties. Ik kan het vergelijken met andere organisaties, die zeker qua vorming en communicatie veel minder scoren.Het is mooi dat we onze ervaring kunnen doorgeven aan jonge mensen die daardoor een plaats kunnen verwerven in onze – voor hen vreemde – arbeidsmarkt. Een must voor ons alletwee.”

  Roger, Gent, 70 jaar oud

  “Heel positieve ervaring, ondersteuning en altijd gezellig babbelen met leuke mensen. Voor een goeie manier om niet enkel werk te zoeken maar ook lieve mensen te leren kennen en over verschillende sectoren informatie te hebben, welkom bij DUO for a JOB!”

  Rasool Khan, Gent, 30 jaar oud

  “Het was voor mij een zee rijke ervaring. Ik heb een andere kijk gekregen in de positieve zin op vluchtelingen. Ik had natuurlijk wel een zeer vriendelijke, vlotte mentee. Hij wist trouwens al veel en hij wist al wat hij wilde. Hij sprak ook al vlot Nederlands. Ik ben er met een klein hartje aan begonnen maar ben zeer tevreden dat ik het gedaan heb en wil dit verder doen. Het contact met de coƶrdinator is telkens vlot verlopen en ze zijn er altijd voor ons.”

  Marleen, Gent, 65 jaar oud

  “Liridona vond een job met de hulp van haar mentor Ad.”

  Lees verder

  Liridona en Ad, Antwerpen

  “DUO geeft je de kans om je potentieel te verdubbelen.”

  Chris, Brussel, 31 jaar oud

  “Met een coƶrdinator als AnaĆÆs, en een mentor als Sabine, hervond ik mijn levenslust. In deze vriendelijke en ondersteunende omgeving kon ik openbloeien.”

  Marie-Ange, Brussel, 24 jaar oud

  “Geweldige ontmoetingen gehad! Ik deelde mijn professionele- en levenservaring en kreeg in de plaats zoveel terug. Vriendschap, vertrouwen, … Ervaren hoe een jongere zijn leven weer oppikt, en zijn geluk terug vindt, schonk mij enorm veel vreugde en voldoening.”

  Marie-Claire, Brussel, 61 jaar oud

  “Met een open geest met elkaar in contact treden en ervaringen delen. Zeer boeiend, blij dat ik me nuttig kan maken.”

  Baudouin, Brussel, 67 jaar oud

  “Het vinden van werk, is de sleutel voor een geslaagde sociale cohesie.”

  Bernard, Brussel, 68 jaar oud

  “Al snel volgden de eerste sollicitatiegesprekken… Wat een ervaring! De inzet van mijn mentor hielp me in het vinden van een job!”

  Arlette, Brussel, 27 jaar oud

  “Ik kreeg dĆ© gedroomde mentor!”

  Lizhen, Brussel, 29 jaar oud

  “Geweldige ervaring met verschillende verrijkende uitwisselingen.”

  Nazir, Brussel, 26 jaar oud

  “Een verrijkende ervaring die bruggen bouwt tussen verschillende culturen, jongeren en ouderen. Een win-win situatie!”

  Eva, Brussel, 55 jaar oud