MENU

 • fr
 • nl
 • en
 • Meer dan 5.000 jonge werkzoekenden met een migratieachtergrond hebben in bijna 10 jaar tijd een kosteloze persoonlijke begeleiding gekregen door een mentor van DUO for a JOB. Het doel hiervan is de arbeidsmarkt inclusiever te maken en de toegang voor deze jongeren tot een job, een stage of opleiding te vergemakkelijken.

  Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken en te ondersteunen, heeft DUO for a JOB een campagne gelanceerd. De vele getuigenissen van jongeren die door de vereniging werden begeleid, dienden als basis voor de campagne. Die erkent namelijk de moeilijkheden waarmee de jongeren worden geconfronteerd en reikt een oplossing aan. De slogans: “Vind je een job zoeken al een job op zich?”; “Krijg je een nee op je cv als ze je naam zien?”; “Stopt je netwerk aan het einde van je straat?”. “Kruis voor één keer alle vakjes aan.”

  “We willen de jongeren die deze boodschappen zien, laten weten dat we naar hen luisteren en dat we de moeilijkheden kennen waarmee ze te maken krijgen. Maar we willen hen ook en vooral iets concreet aanbieden; er valt enkel te winnen bij een persoonlijke begeleiding door een mentor”

  verduidelijkt Elisabeth Verniers, beleidsmedewerker.

  1 jongere, 1 mentor

  Om de in de campagne genoemde discriminatie, gebrek aan netwerk of gebrek aan ervaring aan te pakken, “matcht” DUO for a JOB elke jongere die zich inschrijft aan een mentor die bij zijn of haar profiel past. De mentor deelt zijn of haar ervaring en is een steun en toeverlaat voor de jongere bij de zoektocht naar werk. “Jongeren die niet meer durven kunnen met een mentor hun mogelijkheden verruimen, uitzoeken wat ze kunnen en willen op het vlak van werk, en zelfvertrouwen opbouwen”, besluit Elisabeth Verniers.