• fr
 • nl
 • en
 • Important information about Coronavirus Covid-19 measures

  Tien tips om niet ontslagen te worden op uw 55ste | 02/2019

  Trends - Tendances, 04 February 2019

  Komt u op een kritisch punt in uw leven en maakt u zich zorgen om het vervolg van uw carrière? Wij bieden u tien tips om uw plaats op de arbeidsmarkt te verstevigen.

  ING, Carrefour, RTL Belgium, Proximus. Van banken en telecomoperatoren tot distributeurs en mediagroepen: alle bedrijven ondergaan een digitale transformatie. Dat leidt tot sociale drama’s bij oudere werknemers. Ze worden vervangen door mensen die meer digitale ervaring hebben. Die zijn jonger, maar vooral ook goedkoper. (…)

  (…) De vereniging Duo for a Job is overtuigd van het nut van ervaren werknemers. Ze koppelt hen aan jongeren met een immigratieachtergrond, zodat die jongeren een plaatsje op de arbeidsmarkt kunnen veroveren. Ondernemingen stellen hun oudere werknemers een paar uur per week ter beschikking van de vereniging. “Het resultaat is een win-winsituatie”, zegt Julie Bodson van Duo for a Job. Voor de duizend jongeren die in vijf jaar een baan of een stage wisten te bemachtigen, maar ook voor de mentoren, die hun ervaring laten renderen. “Het geeft hun een hernieuwde motivatie”, zegt Bodson. De onderneming krijgt er opgepepte werknemers voor terug en profiteert van het positieve imago van zo’n sociaal project. Engie, Roche en bpost hebben al gebruikgemaakt van de diensten van Duo for a Job. (…)

  Lees meer

   

  No comment