• fr
 • nl
 • en
 • Important information about Coronavirus Covid-19 measures

  Interview door onze super stagiaire Leia van Habiba onze vrijwilligster met de gouden pen | 04/2017

  DUO for a JOB, 28 April 2017

  Kun jij ons iets vertellen over wie jij bent, Habiba?

  Ik ben geboren en getogen in Lyon, waar ik onder meer school gelopen heb. Intussen woon nu bijna 27 jaar in Brussel. Na mijn studies in Buitenlandse Handel ben ik gaan werken in de farmaceutische sector, waarbij ik me voornamelijk bezig hield met export over heel Europa en ook Afrika. Nadien heb ik met succes een examen afgelegd bij de Europese Commissie, waar ik nu directiesecretaresse ben bij het departement onderzoek & ontwikkeling.

   

  Wat heeft jou ertoe aangezet om vrijwilligerswerk te gaan doen?

  Na een lange herstelperiode wegens ziekte, wou ik mij terug in het actieve leven storten. Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik me als vrijwilligster in het verenigingsleven wou engageren.

   

  Waarom heb je voor DUO for a JOB gekozen?

  In de lange lijst van mogelijke vrijwilligersjobs, sprak DUO for a JOB mij bijzonder aan: ik geloof heel erg in het nut van dit project. Het was erg fijn dat ik zo warm werd onthaald door heel de groep van bij mijn start. De ondersteuning die ik kreeg was erg motiverend voor de verschillende taken die mij werden toevertouwd.

   

  Wat brengt jij dit vrijwilligerswerk jou bij?

  Voor mij is dit een logische evolutie, zowel privé als professioneel. Het is wat mijn betreft de beste manier om iets bij te dragen aan onze samenleving, om iets te doen voor hen die er nood het meest aan hebben. Het doet deugd om je open te stellen voor anderen. Of zoals het bekende gezegde luidt: ‘just do it’

  En wat brengt de toekomst?

  Deze periode bij DUO heeft mij voldoende zelfvertrouwen gegeven om de draad van het professionele leven op te pikken. En ik ben op goede weg… Als kers op de taart, zal ik DUO steeds koesteren in mijn gedachten.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *